Is uw vlucht geannuleerd door het Coronavirus en wacht u nog steeds op uw geld?

Heeft u geld tegoed van een van de luchtvaartmaatschappijen en wacht u al maanden op terugbetaling?

U bent niet alleen. Tienduizenden Nederlanders zijn samen met u gedupeerd door geannuleerde zakelijke of vakantievluchten. Bij annulering van uw vlucht door een van de luchtvaartmaatschappijen heeft u in de regel een keuze uit drie mogelijkheden:

➔ u krijgt een voucher aangeboden

➔ u krijgt de kans om uw ticket om te boeken

➔ u krijgt uw geld terug


De Inspectie van Leefomgeving en Transport (ILT) houdt in Nederland toezicht op de luchtvaartmaatschappijen. Deze organisatie houdt momenteel een verscherpt toezicht voor wat betreft de terugbetalingstermijn. De ILT gaat niet over individuele klachten maar onderzoekt meldingen van passagiers en kan als toezichthouder sancties opleggen aan luchtvaartmaatschappijen die de regels frequent overtreden.

Indien u kiest voor het terugbetalen, dan moeten alle vliegtuigmaatschappijen vanaf 1 oktober binnen 7 dagen de prijs van uw vliegticket bij annulering terugbetalen.

Dat is een termijn die voorgeschreven is door de Europese Verordening.

Voor vluchten die voor 1 oktober zijn geannuleerd is er een maximale terugbetalingstermijn van 60 dagen mogelijk waarbij van de grote maatschappijen alleen KLM van deze mogelijkheid gebruik lijkt te maken. Overige grote reisorganisaties zoals Corendon, Transavia en Tui hebben aangegeven deze extra lange betalingstermijn niet te gaan gebruiken.

De Spaanse lage kosten vliegtuigmaatschappij Vueling heeft inmiddels op het aandringen van ILT een Nederlands nummer op de website gezet waardoor het voor de Nederlandse passagiers eenvoudiger is om hun keuze kenbaar te maken. Ook moet Vueling zo snel mogelijk de keuzemogelijkheid (geld, voucher of een andere ticket) voor de passagiers online mogelijk maken.

Ziet u door de bomen het bos niet meer en heeft u helemaal geen zin om alle regels en mogelijkheden uit te pluizen?

Heeft u het gevoel dat uw terechte eis onterecht op lange termijn wordt geschoven?

Aarzel niet en bel, mail of app de W817 Juristen B.V.!

Of, nog beter, kom persoonlijk langs bij onze gratis Juridisch Inloop Loket in Tiel.

Wij nemen uw vordering graag in onze handen!