MIJN ABONNEMENTEN EN AANKOPEN TIJDENS CORONA: WAT IS ANDERS?


Ondanks het feit dat de maatregelen momenteel versoepeld zijn, gelooft niemand dat we definitief afscheid hebben genomen van de Corona maatregelen. Ook daarom is het handig om een overzicht te hebben van de persoonlijke en financiële gevolgen van de maatregelen.

Je bent mogelijk in het bezit van diverse doorlopende abonnementen die je niet hebt kunnen gebruiken wegens lockdown, nu of in de toekomst.

Kan je de betaalde contributie voor bijvoorbeeld je favoriete sportvereniging terugvorderen?

Heb je een deelname aan een evenement, concert of voetbalwedstrijd, dat op het laatste moment is afgelast?

Is je betaalde cursus of lezing afgezegd?

Krijg je de eigen bijdrage van betaalde kinderopvang terug over de periode dat je er geen gebruik van kon maken?

Werk je thuis door Corona of ben je je baan kwijtgeraakt, hoe zit het dan met je recht op de kinderopvangtoeslag?

Heb je zelf iemand ingehuurd en wil je dat liever annuleren?

Heeft je ingehuurde bedrijf of klusjesman zijn werk niet kunnen afmaken door Corona? Wat zijn dan je rechten?

Heb je je bruiloft moeten afzeggen? Wat zijn dan je rechten en plichten?


Het is duidelijk dat met de komst van Corona in onze levens heel wat vragen, problemen en onduidelijkheden zijn ontstaan. Sommige zijn relatief eenvoudig op te lossen, sommige, zeker met tussenkomst van tweede en derde partijen, zoals geboekte en geannuleerde reizen, een stuk ingewikkelder.

Ben je door Corona in problemen gekomen van welke aard dan ook, van eenvoudige kostenteruggave tot bedrijfsfaillisementen, opgehoopte rekeningen of schulden bij de gemeente die je niet kunt betalen, neem dan contact op met W817Juristen voor een snel deskundig advies en hulp.


Abonnementen

Abonnementen op de bibliotheek, sportschool, zwemmen, musea kun je voor de periode wanneer je deze door corona maatregelen niet kunt gebruiken, terugvorderen. Wanneer het betreffende bedrijf dit niet wil, kan hij met een ander aanbod komen. Je mag zelf bepalen of je het aanbod weigert of accepteert.


Contributie

Het betalen van contributie is gerelateerd aan het lidmaatschap van een vereniging. Ook tijdens het stopzetten van wedstrijden of andere activiteiten moet je de contributie blijven betalen.


Geannuleerde evenementen

De betaalde entreegelden voor geannuleerde evenementen moeten altijd terugbetaald worden. Soms wordt de gelegenheid aangeboden om een andere datum te kiezen, deze hoef je niet te accepteren.

Voor afgezegde cursussen, lezingen, rijlessen en dergelijke heb je het recht om deze op een ander tijdstip in te halen.

Kinderopvang

Over de periode dat je geen gebruik heb kunnen maken van de kinderopvang en van BSO, krijg je je eigen bijdrage terugbetaald. Dit geldt voor de periode van 16-12-2020 tot 8-02-2021 voor de kinderopvang en van 16-12-2020 tot 19-04-2021 BSO. De kinderopvangtoeslag mag je houden.


Verstrekte opdracht afzeggen

Het is goed mogelijk dat je dan toch een deel van de kosten moet betalen. Je kunt uiteraard proberen om met je ingehuurde ondernemer tot een afspraak te komen of het project te verschuiven naar een later tijdstip.


Bruiloft gecanceld door Corona maatregelen

De teruggave van eventuele kosten en betaalde voorschotten is afhankelijk van de gemaakte afspraken. Een annulering is mogelijk opgenomen in de algemene voorwaarden. Ook hier kan een afspraak tot uitstel mogelijk een oplossing bieden.

Zegt de organiserende partij zelf af? Dan hoef je geen kosten te betalen.Kom je er niet uit en zie je door de bomen het bos niet meer?

Neem dan vrijblijvend contact op met W817 Juristen. Wij helpen je graag met het oplossen van je probleem!