BETALEN UW DEBITEUREN NIET ? ZO VIND JE EEN GOED INCASSOBUREAU!

Heeft u veel openstaande vorderingen?

Betalen uw debiteuren niet op tijd? Is het merendeel van uw vorderingen langer dan 120 dagen open? Dan bent u geconfronteerd met veelvoorkomende problemen veroorzaakt door wanbetalers of betaling weigeraars. Als uw debiteuren weigeren hun openstaande posten te betalen, is het niet meer dan logisch en begrijpelijk dat u op zoek gaat naar een andere manier om uw geld alsnog binnen te krijgen. En dan ligt de zoektocht naar een incassobureau op uw weg.

Het is echter van groot belang dat u tijdens deze zoektocht rekening houdt met een aantal zaken.


Iedereen kan een incassobureau beginnen

Incassobureaus worden namelijk niet gecontroleerd en er zijn geen regels of keurmerken waaraan zij moeten voldoen. In praktijk betekent dit dat iedereen een incassobureau kan beginnen. Het is dus van het allergrootste belang om te controleren of u in zee gaat met een betrouwbaar bureau.


Zo vindt u een betrouwbaar incassobureau

Hier moet u op letten wanneer u op zoek gaat naar een solide incassobureau:

De werkwijze van het incassobureau: belangrijk hierbij is bijvoorbeeld het omgaan met uw klanten en klantenbehoud. Het is niet verkeerd als je klant even schrikt als het incassobureau contact met hem opneemt, dit zorgt er namelijk voor dat de kans op betaling groter wordt. Maar het is niet de bedoeling dat je klant zo erg schrikt dat hij nooit meer met je in zee wil gaan. Let daarom goed op hoe de communicatie met je klant zal verlopen. Als je na de betaling van de factuur nog zaken wil doen met je klant, is het fijn als het incassobureau iets doet aan klantbehoud. Informeer ook wat er gebeurt bij een kruisbetaling.

Klanten en referenties: Zoek op onafhankelijke platforms of social media naar referenties en reviews. Meestal geven deze een realistisch beeld over het betreffende incassobureau en de manier waarop ze uw klanten gaan behandelen.

Kosten voor u en voor de klant: Natuurlijk zijn ook de kosten iets om rekening mee te houden. Sommige incassobureaus hanteren het “no cure no pay” principe, waarbij u niets hoeft te betalen als u de betaling niet binnen krijgt. Let er bij deze bureaus wel op dat ze iets doen aan klantbehoud, omdat ze er soms alles aan doen om de factuur betaald te krijgen. Informeer ook hoe hoog de kosten voor de klant zijn. Zeker als u van plan bent om uw zakelijke relatie voort te zetten, is het belangrijk dat dit geen belachelijk hoog bedrag is.


Bent u op zoek naar een betrouwbaar en effectief incassobureau? W817 Incassobureau haalt uw vorderingen binnen en behoudt uw klanten!

Neem dan eens contact op met W817 Incassobureau. Neem een kijkje op onze website voor vele positieve reacties.

Wij beschikken over alle eigenschappen om uw vorderingen succesvol binnen te halen. Onze werkwijze is beschaafd en effectief, wij werken met ‘no cure no pay’ voorwaarde en behandelen uw klanten met respect.